Antiek restauratie

 

Vakkundig
Door een goede stijlkennis is het vaak mogelijk meubels weer een nieuw leven in te blazen, hier onder enkele voorbeelden

 

Verlijmen van stoelen
Doordat stoelen intensief gebruikt worden willen de verbindingen, waar altijd spanning opstaat door het schuiven, loslaten. Door het voorzichtig los te maken en de oude lijmresten te verwijderen kan de stoel opnieuw inelkaar gezet worden. Nadat deze weer gelijmd is, heeft de stoel weer de oude stevigheid terug.

  

Bijmaken van tafelbladen
Op onze inkoopreis komen we met grote regelmaat prachtige Victoriaanse 'wind out' tafels tegen waar 1 of meerdere bladen van ontbreken. Indien de tafel tussenbladen mist kunnen er tafelbladen bijgemaakt worden om weer de maximale lengte te verkrijgen. Dit kunnen eikenhouten bladen zijn of mahoniehouten bladen zijn. De bladen worden gekleurd waarna ze met een 'hardtop table polish' worden afgelakt.


 

 

Stoffering
Naast het verlijmen van stoelpoten is het vaak ook nodig de oude bekleding te vervangen, vanzelfsprekend wordt er gelijk naar de single's en of vering gekeken.

Uurwerken
Naast het restaureren van meubels kunt u ook voor een vakkundige reparatie van uw uurwerken bij The Antique Warehouse terecht!

Tot slot
Heeft u thuis een object staan dat gerestaureerd dient te worden en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijs, mail ons dan even een of meerdere digitale foto's.

Ogenblik geduld a.u.b